Analist Kempen gebruikte geheime informatie Arcadis

06 februari 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Kempen & Co is in opspraak geraakt door het handelen van één van haar analisten. Analist Teun Teeuwisse zou geheime informatie over het beursfonds Arcadis gebruikt hebben bij contacten met klanten. Dit kwam aan het licht na intern onderzoek. Teeuwisse is per direct op non-actief gesteld. Dat meldt het Financieele Dagblad vrijdag.

Teeuwisse kreeg begin 2014 een exemplaar van het jaarverslag van ingenieursbureau Arcadis in handen, nadat Arcadis deze te vroeg had uitgestuurd naar een groep analisten. Teeuwisse zou vervolgens als enige niet gereageerd hebben op het verzoek van Arcadis om niets met de jaarcijfers te doen. Uit intern onderzoek bleek dat hij deze informatie heeft gebruikt voor het adviseren van zijn klanten. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) voert momenteel een nader onderzoek uit, aldus het Financieele Dagblad.

Kempen & Co - Amsterdam

Vertrek John Hak

Afgelopen maandag werd bekend dat John Hak terug treedt als bestuursvoorzitter van Kempen & Co. Het vertrek is een gevolg van een verschil van inzicht over het bestuursmodel van de groep. Kempen & Co wil graag haar autonome positie behouden, terwijl Van Lanschot Kempen wil integreren.