SNS Bank pakt de regierol in het conflict bij Brink’s

04 februari 2015 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen

Medewerkers van waardevervoerder Brink’s hebben vrijdag 30 januari opnieuw actie gevoerd bij de Rabobank aan de Croeselaan in Utrecht. De actievoerders zijn het zat ‘om van het kastje naar de muur gestuurd te worden door Rabobank en Geld Service Nederland (GSN)’. Rabobank vindt dat ze voldoende heeft gedaan om de impasse te doorbreken. Nu is het de beurt aan SNS Bank om de regierol te pakken om partijen bij elkaar te brengen.

'Rabobank heeft voldoende gedaan'

De klanten van Rabobank hebben veel last van de acties van de medewerkers van Brink's. Toch zegt Rabobank begrip te hebben voor de vervelende situatie waarin de medewerkers zich bevinden. De bank vindt echter dat ze voldoende heeft gedaan om de impasse te doorbreken.

Jeroen Verrijdt, directeur Betalen en Sparen bij de Rabobank: “Hoewel we geen partij zijn in het conflict bij Brink’s, hebben we ons buitengewoon ingespannen om alle betrokken partijen nader tot elkaar te brengen om de impasse tussen Brink’s en de vakbonden te doorbreken. Meer kan van ons niet worden gevraagd. Het is nu aan partijen zelf om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen.”

Brinks vult geldautomaten

Rabobank heeft diverse gesprekken geïnitieerd en gevoerd tussen de bank en de vakbonden, tussen de bank en Brink's en tussen de bank, GSN en de andere waardevervoerders. Uit deze gesprekken is duidelijk geworden dat de andere waardetransporteurs hebben aangeboden om bij 135 openstaande vacatures medewerkers van Brink’s met voorrang te behandelen. Daarnaast heeft de Rabobank met Brink’s afgesproken om tegen een financiële vergoeding een aantal extra diensten af te nemen. De extra omzet kan Brink’s ten goede laten komen aan het sociaal plan voor de medewerkers. Dit heeft echter niet geleid tot een oplossing van het conflict.

SNS Bank pakt regierol

Vakbond FNV laat weten dat SNS Bank nu de regierol pakt om partijen bij elkaar brengen. "SNS wil ervoor zorgen dat Brink's en SecurCash met elkaar gaan praten en afspraken maken over: de manier waarop het werk overgaat van Brink's naar SecurCash; en wat dit betekent voor de werknemers die nu op dat pakket actief zijn."

"De vakbonden zien dit als stap in de goede richting, zegt Eric Aarts, actiecoördinator CNV Vakmensen. "We hopen op een snelle oplossing van het probleem."