26 banken op de shortlist voor beursgang ABN AMRO

03 februari 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

In totaal zijn 26 banken geselecteerd die meedingen naar het begeleiden van onder andere de beursgang van ABN AMRO. Dat meldt NLFI, de organisatie die voor de Nederlandse Staat de aandelen van ABN AMRO, SNS REAAL, ASR en Propertize beheert. Naast de Amerikaanse grote zakenbanken zijn ook de drie Nederlandse grootbanken door de voorselectie gekomen.

De 26 banken zijn geselecteerd voor een raamovereenkomst voor de begeleiding bij mogelijke transacties van aandelen die NLFI voor de staat houdt. Het gaat om dienstverleners met kennis en ervaring op het gebied van grote effectentransacties. De NLFI onderscheidt drie rollen binnen de raamovereenkomst, te weten Global coördinator, Bookrunner en Co-lead Manager.  

In de lijst van dienstverleners staan de Nederlandse grootbanken ING, ABN AMRO en Rabobank. Daarnaast staan de bekende grote Amerikaanse zakenbanken op de lijst. Het gaat onder meer om Goldman Sachs, J.P. Morgan, Morgan Stanley, Merrill Lynch en Citigroup. Ook partijen als Deutsche Bank en Credit Suisse kwamen door de selectie.

NLFI selectie