Geldautomaten Rabo worden weer gevuld door Brink's

31 december 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Vanaf vandaag worden de geldautomaten van Rabobank weer gevuld door waardetransporteur Brink’s. Het zal naar verwachting een week duren voordat alle achterstanden zijn ingelopen. De komende dagen zullen steeds meer Rabobank-geldautomaten weer beschikbaar zijn.

De staking van Brink’s medewerkers begon zaterdagochtend 27 december. Als gevolg hiervan zijn circa 710 van de 2.300 geldautomaten van de Rabobank buiten gebruik geraakt. 
 
Grote logistieke operatie
‘Het goede nieuws is dat onze geldautomaten weer volledig beschikbaar komen voor onze klanten en andere gebruikers. Het bevoorraden en onderhoud van onze geldautomaten is een grote logistieke operatie, met protocollen die gericht zijn op kwaliteit, kosten en veiligheid’, zegt Jeroen Verrijdt, directeur Betalen & Sparen bij de Rabobank. ‘Nu deze logistieke operatie als gevolg van de acties bij Brink’s enkele dagen heeft stilgelegen, zal het naar verwachting een week duren voordat alles weer normaal marcheert en alle achterstanden zijn ingelopen.’

Brinks vult geldautomaten
 
Vakbonden: medewerkers weer aan het werk
De aankondiging van Brink’s dat de dienstverlening aan de Rabobank volledig wordt hervat, volgt op de bekendmaking van de vakbonden dat medewerkers van Brink’s het werk weer willen oppakken. De Rabobank heeft toegezegd opnieuw haar best te doen om direct betrokken partijen bij elkaar te brengen: Brink’s, de vakbonden, Geld Service Nederland (GSN) en de onderaannemers van GSN. Verrijdt: ‘De Rabobank wil voorkomen dat onze klanten nog langer last hebben van het conflict tussen Brink’s en de vakbonden. Daarom willen we ons inspannen om partijen opnieuw aan tafel te krijgen, met als doel de betrokken medewerkers van Brink’s perspectief te geven.’
 
De Rabobank heeft eerder dit jaar besloten om het waardetransport en het vullen van geldautomaten vanaf 1 juli 2015 niet langer te laten verzorgen door Brink’s, maar door Geld Service Nederland. Brink’s heeft aangekondigd dat daardoor arbeidsplaatsen vervallen. De vakbonden zijn niet tevreden over de afhandeling van de reorganisatie door Brink’s.