10% van de Rabobank geldautomaten is momenteel leeg

29 december 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Door de staking van de medewerkers van waardetransporteur Brink's heeft ongeveer 10% van de geldautomaten van Rabobank geen biljetten meer. Vanaf zaterdag worden de geldautomaten niet meer aangevuld. Lokale banken van de Rabobank kijken momenteel naar alternatieven zoals het langer openblijven van bankkantoren met geldautomaten die binnen staan. De impact van de staking is bij andere banken minder groot. Een aantal banken laat hun geldautomaten bijvullen door Geldservice Nederland.

Staking treft Rabobank

Vanaf zaterdag zijn medewerkers van waardetransporteur Brink's in staking gegaan. Ze zijn niet te spreken over het uitblijven van een goed sociaal plan voor de circa zeshonderd werknemers van Brink's Nederland die hun baan verliezen.

Als gevolg van de staking is de distributie van contant geld bij Rabobank verstoord geraakt. Van de 2300 geldautomaten van de Rabobank zijn momenteel 230 geldautomaten leeg.

Lege geldautomaten bij Rabobank

Rabobank adviseert om gedurende de stakingsperiode aankopen zo veel mogelijk met de pinpas te betalen en ook gebruik te maken van geldautomaten van andere banken.

Effect bij andere banken minder groot

Naast Rabobank vult Brink's nog de geldautomaten van SNS Bank en een klein deel van de automaten van ABN AMRO. De andere geldautomaten worden bijgevuld door Geldservice Nederland.