Medewerkers Brink's voeren actie bij Rabobank

11 december 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Medewerkers van Brink's hebben woensdag actie gevoerd bij Rabobank aan de Croeselaan in Utrecht. Zij boden de Rabobank een petitie aan waarin zij oproepen tot het behoud van zoveel mogelijk banen middels het mensen-volgen-werk-principe.

Situatie Brink's

Eind oktober maakte Brink's bekend ruim 600 banen te moeten schrappen doordat grote klanten, zoals Rabobank, overstappen naar concurrerende geldtransporteurs. Zo werd medio oktober bekend dat Rabobank de cash geldstromen met betrekking tot kluizen en geldautomaten overhevelt naar GeldService Nederland (GSN).

Actie

Met de landelijke actie willen FNV Transport en Logisitiek en CNV Vakmensen aandacht vragen voor een sociaal plan met daarin goede afspraken over werkzekerheid, een goede vertrekregeling en scholing. “Als het aan ons ligt, gaat niemand de WW in. De hoeveelheid werk blijft, dus wij vinden dat de Brink’s-werknemers  mee moeten naar de bedrijven die de taken van Brink’s overnemen. En als er niet voor iedereen plek is, dat er dan voor deze mensen werk-naar-werk begeleiding komt”, aldus de bonden.

Medewerkers-Brinks-voeren-actie-bij-Rabobank

Reactie Rabobank

Jeroen Verrijdt, directeur Betalen en Sparen van de Rabobank: “We begrijpen dat de situatie voor het personeel vervelend is en we betreuren dan ook deze situatie. Ondanks dat de Rabobank geen partij is in deze situatie hebben we ons ingespannen om de partijen met elkaar in gesprek te laten gaan om de problematiek te bespreken. We zullen dat blijven doen om te voorkomen dat er acties gevoerd gaan worden waardoor klanten bij de Rabobank geen geld kunnen opnemen of storten."