DNB directeur Joanne Kellermann naar Afwikkelingsraad SRM

09 december 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Oud directielid van De Nederlandsche Bank (DNB) - Joanne Kellermann - is benoemd tot de directeur bij de Afwikkelingsraad van het Single Resolution Mechanism (SRM). De directie van SRM zal direct verantwoordelijk worden voor de aanpak van crisismanagement voor alle banken waarop de ECB direct toezicht houdt.

De benoeming is voor een eenmalige termijn van vijf jaar. De Duitse Elke König, nu voorzitter van de Duitse toezichthouder op de financiële markten (Bafin) moet de directie gaan leiden. De drie andere directeuren bij de Raad komen uit Italië, Spanje en Frankrijk.

Joanne Kellermann

Joanne Kellermann

Joanne Kellermann was de afgelopen 8 jaar directielid van DNB en verantwoordelijk voor het toezicht op pensioenfondsen en verzekeraars en de toezicht-expertisecentra van DNB. De termijn van Kellermann liep tot 1 november 2014 en zij heeft besloten deze niet te verlengen. 

In 1984 is Joanne Kellermann afgestudeerd in civiel recht aan de Universiteit Leiden. Zij begon haar carrière als advocaat bij Nauta van Haersholte in Amsterdam waar zij doorgroeide tot partner en verantwoordelijk werd voor de financiële praktijk van het kantoor in Londen.  

Kellermann bekleedt daarnaast diverse nevenfuncties, waaronder het lidmaatschap van de raad van toezicht van het Van Gogh Museum.