Deutsche Bank start innovation lab met IBM en Microsoft

24 november 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Deutsche Bank gaat een aantal Innovation Labs oprichten in samenwerking met technologiebedrijven IBM, Microsoft en HCL Technologies. De grootste bank van Duitsland wil met deze labs haar bancaire activiteiten verbeteren en de strijd aangaan met nieuwkomers in het betalingsverkeer en de bankensector. Dat meldt Wall Street Journal.

De innovation labs komen te staan in Berlijn, Londen en Palo Alto en gaan daar samenwerken met internet start-ups. In deze labs moeten de huidige medewerkers van Deutsche Bank uit diverse business units leren van de kennis en ervaring van internet start-ups en van de partners IBM, Microsoft en HCL.

Deutsche Bank start Innovation Lab met IBM en Microsoft

Terwijl veel andere grote banken al geruime tijd initiatieven ontplooien op het gebied van digitalisering is er weinig bekend over de inspanningen van Deutsche Bank, aldus WSJ. Onder druk van nieuwkomers als Apple en PayPal maakt Deutsche Bank digitalisering nu één van haar topprioriteiten en gaat €200 miljoen investeren in de digitalisering van haar klantprocessen. Dit moet voorkomen dat deze nieuwkomers in de toekomst de winst van Deutsche bank gaan drukken.