Zweedse Handelsbanken ziet groeikansen in Nederland

14 februari 2013 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel

Na een aantal jaren van gestage groei van de Zweedse bank Handelsbanken ziet de bank nu groeikansen in Nederland als regionale bank. Nederland zal de zesde thuismarkt van Handelsbanken worden, samen met Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland en het Verenigd Koninkrijk.

"We zien grote kansen voor verdere groei hier in Nederland. De markt is vergelijkbaar met het Verenigd Koninkrijk, met een paar grote, gecentraliseerde banken. We openen bankkantoren en werken dicht bij de klant op gedecentraliseerde wijze, "zegt Mikael Sørensen, hoofd van Handelsbanken in Nederland.

Handelsbanken is al meer dan 10 jaar actief in Nederland. Het eerste bankkantoor met diensten voor lokale klanten opende vijf jaar geleden. Vandaag de dag heeft Handelsbanken 15 vestigingen in Nederland.
 

Handelsbanken - Nederland

"Ons business model werkt goed in Nederland. We trekken goede klanten van wie de financiën in orde zijn. Onze klanten waarderen het feit dat we geen bonussen of verkoopdoelstellingen hebben. Ze willen de mogelijkheid hebben om naar een eigen bankkantoor te gaan voor zaken van allerlei diensten van hypotheken tot grotere transacties. Het persoonlijk contact wordt zeer gewaardeerd, "zegt Mikael Sørensen.

Handelsbanken heeft momenteel 105 medewerkers in Nederland. Aan het eind van 2012 bedroeg de kredietverlening aan zakelijke en particuliere klanten SEK 14 miljard.