ABN AMRO lanceert Financieringskompas voor MKB

27 oktober 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ABN AMRO introduceerde afgelopen maand het Financieringskompas. Met het Financieringskompas kunnen MKB-ondernemers binnen enkele muisklikken ontdekken welke financieringsvormen het beste bij hun financieringsbehoefte past. ABN AMRO wil met deze online tool ondernemers helpen succesvol te ondernemen en hen nog beter voorlichten over de financieringsmogelijkheden die er zijn. Dit zijn niet alleen de bekende kredieten, maar ook alternatieve financieringsbronnen - zoals crowdfunding, informal investors en kredietunies – en betreft zowel partijen binnen als buiten de bank.

Snel naar overzicht en inzicht

De ondernemer krijgt via het Financieringskompas op basis van een aantal vragen in twee minuten inzicht in de meest passende financieringsvormen. In een overzicht is in één oogopslag zichtbaar in welke mate de verschillende financieringsvormen passen bij de financieringsbehoefte van het bedrijf. Vervolgens kan de ondernemer direct hierover informatie raadplegen en krijgt hij inzicht in de details van de financieringsvormen. Deze aanvullende informatie is interessant voor ondernemers omdat zij vaak 'door de bomen het bos niet meer zien' en geholpen willen worden bij de oriëntatie. ABN AMRO geeft desgewenst persoonlijk toelichting, want via het Financieringskompas kan de ondernemer direct contact opnemen met een specialist.

Financieringskompas - ABN AMRO

Alternatieve financieringsvormen

"ABN AMRO wil ondernemers de weg wijzen in het groeiende aantal financieringsvormen. Om dit te realiseren, hebben we het Financieringskompas geïntroduceerd. De bank kan een passende financiering bieden, maar niet altijd. Ook als bankkrediet niet mogelijk is helpen we ondernemers. Met het Financieringskompas laten we zien dat een bankkrediet slechts een deel van de oplossing kan zijn en dat we meedenken over alternatieve financieringsvormen. We willen ondernemers wegwijs maken in het totale speelveld. De eerste ervaringen zijn positief", vertelt Ruut Meijer, Directeur Corporate Clients van ABN AMRO.