Hans van der Linden lid RvB Rabobank NL

20 augustus 2012 Banken.nl 4 min. leestijd
Profiel

Per 1 december 2012 zal Drs. J.A.M. (Hans) van der Linden lid worden van het raad van bestuur van Rabobank Nederland. Op dit moment is hij nog voorzitter hoofddirectie van Rabo Vastgoedgroep. Onder Van der Linden zullen de directoraten Particulieren, Private Banking en Groep ICT komen te vallen, nu nog onder de leiding van ir. P.J.A. (Piet) van Schijndel, die per december met pensioen gaat. Er is nog geen opvolger bekend voor Hans van der Linden voor zijn huidige functie.

Afsluiting Loopbaan Piet van Schijndel
Piet van Schijndel (62) zet op 1 december een punt achter zijn loopbaan binnen de Rabobank. Van Schijndel behaalde in 1975 het doctoraal bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. In datzelfde jaar begon hij zijn carrière bij Rabobank Nederland als organisatieadviseur, waarna hij in 1986 hoofd werd van het directoraat Verzekeringen en Reizen. In 1990 volgde de overstap naar Interpolis, waar hij lid van de hoofddirectie werd. In 1992 werd hij vice-voorzitter en in 1998 voorzitter van de hoofddirectie van Interpolis. Sinds 1 december 2002 is hij lid van de raad van bestuur van Rabobank Nederland. 

Opvolger Hans van der Linden
Hans van der Linden (61) studeerde economie aan de Universiteit Tilburg en werkt sinds 1975 voor Rabobank. Hij was 25 jaar actief in diverse leidinggevende functies bij onderdelen van de bank die zich richten op ondernemers en bedrijven. Vervolgens was hij Directeur Risicomanagement Aangesloten Banken en Directeur Audit Rabobank Groep. In 2009 is hij benoemd tot voorzitter van Rabo Vastgoedgroep. Hans van der Linden is gehuwd en heeft drie kinderen. 

Bestuursvoorzitter Piet Moerland dankt Piet van Schijndel voor zijn jarenlange inzet en zijn betrokkenheid bij de Rabobank: “Op 1 december is het exact 10 jaar geleden dat Piet van Schijndel werd benoemd tot lid van de raad van bestuur. De bank heeft sindsdien ingrijpende veranderingen doorgemaakt en de marktomstandigheden waarin wij hebben geopereerd waren turbulenter dan ooit. Ik dank Piet voor de inzet van zijn kennis en ervaring en voor zijn collegialiteit. Ik ben ingenomen met de benoeming van Hans van der Linden. Met de benoeming van Hans weten wij ons verzekerd van meer dan 35 jaar veelzijdige Rabobank-ervaring. Juist gezien de uitdagende tijden die de bank doormaakt is de brede ervaring van Hans van grote waarde.” 

Lense Koopmans, voorzitter van de raad van commissarissen: “De benoeming van Hans van der Linden past in het streven van de Rabobank om bestuurders uit de eigen gelederen te benoemen. Hans is een Rabo-man in hart en nieren. De huidige marktomstandigheden vragen om sterk leiderschap, goede bestuurlijke kwaliteiten en ervaring. Daar is de raad van bestuur volgens de raad van commissarissen ook in zijn nieuwe samenstelling in ruime mate in voorzien. Ik dank Piet van Schijndel voor zijn grote bijdrage aan de ontwikkeling van onze bank. De marktomstandigheden zijn verre van gemakkelijk, maar de bank weet haar solide positie te behouden. Dat is mede aan Piet te danken.” 

Samenstelling en portefeuilleverdeling raad van bestuur Rabobank Nederland per 1 december 2012: 

P.W. Moerland (1949) 
Piet Moerland (voorzitter): Audit Rabobank Groep, Toezicht, Juridische en Fiscale Zaken, Kennis en Economisch Onderzoek, Communicatie en Bestuurssecretariaat. 

Prof. dr.ir. A. Bruggink (1963) 
Bert Bruggink (CFO): Control Rabobank Groep, Kredietrisicomanagement, Group Risk Management, Treasury Management en Bijzonder Beheer Rabobank. 

B.J. Marttin MBA (1965) 
Berry Marttin: Rabobank International Rural & Retail Banking, Regionale Internationale Operations, Internationaal Risicomanagement en Rabobank Development. 

Mr. S.N. Schat (1960) 
Sipko Schat: Rabobank International Wholesale, Corporate Clients, Corporate Finance, Trade & Commodity Finance, Global Financial Markets, Private Equity en Vastgoed. 

Drs. J.A.M. van der Linden (1951); (tot 1 december 2012 ir. P.J.A. van Schijndel) 
Hans van der Linden: Particulieren, Private Banking en Groep ICT. 

A.G. Silvis (1959) 
Gerlinde Silvis: Bedrijven, Bedrijfsmanagement, Control OAB, Coöperatie & Duurzaamheid en Human Resources Rabobank.