Rabobank steunt aanpak doping wielersport

14 januari 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De professionele wielerploegen, de Nederlandse Dopingautoriteit en de KNWU hebben een nieuw plan van aanpak gelanceerd tegen het gebruik van doping binnen de wielersport. De Rabobank, die sinds 1997 tot en met 2012 sponsor was van een professionele wielerploeg en ondanks de dopingschandalen de sport nog altijd een warm hart toedraagt steunt de voorgestelde aanpak volkomen. De Rabobank zou het toejuichen als het vertrouwen in de maatschappij en de wielerwereld terug kan keren door middel van de voorgestelde maatregelen.

Onderzoek en Transparantie
Met Onderzoek, transparantie en eerlijkheid kan doping uit de wielersport worden gebannen. Misstanden moeten aan de oppervlakte komen en alle renners en medewerkers zouden daaraan moeten meewerken. Rabobank heeft altijd gestreefd naar een schone sport en heeft vanaf de start van haar sponsoractiviteiten een zero-tolerance beleid gevoerd. 

Rabobank steunt de instelling door het NOC*NSF en de KNWU van de onafhankelijke onderzoeks- en adviescommissie ‘Anti-dopingaanpak’ (Commissie-Sorgdrager). Indien gevraagd zal Rabobank, vanuit haar verantwoordelijkheid als sponsor,  hieraan volledig meewerken en transparantie op geen enkele manier in de weg staan.  Alleen zo kunnen wij blijven bijdragen aan een schonere sport.