Lloyds Bank stort zich op Nederlandse hypotheekmarkt

29 september 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bank of Scotland gaat in Nederland verder onder de naam Lloyds Bank en gaat haar hypotheekactiviteiten in ons land verder uitbreiden. Onder de naam Lloyds Bank wil de bank profiteren van de opleving van de woningmarkt. Lloyds Bank ziet de hypotheekaanvragen in Nederland stijgen en gaat de concurrentie aan met naar eigen zeggen scherpe tarieven.

Naamswijziging

Zowel Bank of Scotland als Lloyds Bank zijn al lange tijd actief in Nederland met spaar- en hypotheekproducten. Meer dan 100.000 Nederlanders hebben een hypotheek afgesloten of een spaarrekening geopend bij Bank of Scotland.

In 2009 is Bank of Scotland overgenomen door Lloyds Bank, onderdeel van Lloyds Banking Group. Hierdoor is de grootste consumentenbank van Groot-Brittannië ontstaan, die in meer dan 20 landen actief is als Lloyds Bank. Vandaar dat we ook in Nederland verder gaan onder de naam Lloyds Bank.

Lloyds Bank stort zich op Nederlandse hypotheekmarkt

Lloyds Bank kiest voor een gefaseerde overgang naar onze nieuwe naam. De spaarproducten zijn nu over op Lloyds Bank. Voor hypotheken blijft de naam Bank of Scotland tot het einde van dit jaar gehandhaafd.

Uitbreiding hypotheek

De Nederlandse activiteiten focusten zich de afgelopen jaren op de spaardersmarkt, zegt Van der Linde tegenover AssurantieMagazine. “We waren van 1999 tot 2008 erg actief op de hypotheekmarkt, in de beste jaren hadden we een marktaandeel van zo’n 3% in new business. Onze hypotheekactiviteiten stonden sinds de crisis op een laag pitje, maar we zijn wel altijd doorgegaan. Je ziet nu absoluut weer een kentering in het aantal aanvragen, en wij zijn dus weer terug in de hoogste regionen. Of de laagste, als je kijkt naar rente. Op tien jaar vast met NHG bieden wij de scherpste rente.”