Rabobank: fusie BGZ en Rabobank Polska

20 december 2012 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

In lijn met de overeenkomst met de Poolse toezichthouder (KNF) en zoals vermeld in de Bank Gospodarki Żywnościowej SA (BGZ) IPO prospectus in 2011, kondigt Rabobank aan dat het haar uiterste best doet om een ​​fusie tussen BGZ en Rabobank Polska SA te realiseren voor het einde van 2013 en niet later dan medio 2014.

Bovendien wil de Rabobank uiterlijk medio 2016 haar huidige 98%-belang in BGZ tot een 75%-belang terugbrengen. Met de fusie tussen Rabobank Polska en BGZ, zal de Rabobank de markt- en sectorkennis die momenteel aanwezig is in beide bedrijven gebruiken en combineren om de service voor hun klanten verder te optimaliseren.

Als gevolg van het overnamebod, aangekondigd op 11 april 2012, verwierf Rabobank 98% van de aandelen en stemmen in BGZ. Rabobank vermeldt in de aanbestedingsdocumenten dat het BGZ's positie op de Warsaw Stock Exchange wil behouden, in lijn met het beleid van de Poolse toezichthouder KNF.

Rabobank wil het percentage vrij verhandelbare aandelen uiterlijk medio 2016,  verhogen naar ten minste 25%, door verkoop of nieuwe uitgifte van BGZ aandelen. Met een 75%-deelneming behoudt Rabobank haar meerderheidsbelang in BGZ.