Anne Marie Verstraeten hoofd BNP Paribas Nederland

08 september 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Belgische Anne Marie Verstraeten is hoofd van BNP Paribas Nederland geworden. Zij volgt André Boulanger op, die werd benoemd als Chief Operating Officer (COO) van BNP Paribas Corporate Banking Europe. Dat maakt de Nederlandse vesting van de Franse bank bekend.

Anne Marie Verstraeten

Anne Marie Verstraeten heeft de leiding over de Nederlandse Corporate & Investment Banking tak van BNP Paribas en zij is verantwoordelijk voor het toezicht op alle groepentiteiten groepsentiteiten van de Franse bank in ons land.

Verstraeten heeft vooral op het terrein van Corporate & Investment  Banking veel internationale ervaring. Sinds juli 2010 was zij Country Head voor BNP Paribas in Canada en lid van het Noord-Amerikaanse managementteam. De Franse bank heeft inmiddels Monique Vialatou in Canada aangesteld als opvolger van Anne Marie Verstraeten.

BNP-Paribas 2

Verstraeten bekleedde binnen BNP Paribas Fortis verschillende internationale functies. Van 2008 tot 2010 werkte zij in Londen als Global Head van Fortis wereldwijde Energy Team. Daarvoor was zij Senior Corporate Banker in de Fortis UK Merchant Bank in Londen. Verstraeten vervulde verschillende senior managementfuncties in de Corporate and Mid-market Banking afdelingen van Fortis in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Azië en binnen de Private Bank in Londen.

Dit Fortis onderdeel werd met de Belgische bank door de Belgische staat aan BNP paribas verkocht. De Nederlandse bank- en verzekeringsactiviteiten waaronder ABN Amro en ASR werden door de Nederlandse staat overgenomen.

Groei BNP Paribas in Nederland 

“BNP Paribas is de afgelopen vier jaar behoorlijk gegroeid in Nederland. De geschiedenis van de groep in Nederland loopt ver terug en het land is van strategisch belang voor ons”, zegt Thomas Mennicken, hoofd BNP Paribas Corporate Banking Europe.

“Nederland heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de strategie van de BNP Paribas Groep. De bank heeft een groeiplan en ik zie er naar uit om dit vanuit het levendige Amsterdam, mijn huidige woonplaats, samen met de Nederlandse teams tot een succes te maken”, benadrukt Anne Marie Verstraeten.

BNP Paribas is in Nederland onder andere actief met auto-, operationele en financiële lease, factoring en custody- en settlementdiensten. Ook is de Franse bank eigenaar van de kleine Nederlandse private bank Insinger de Beaufort.