EY lanceert Bank Risk Management-trainingen

27 mei 2024 Banken.nl 2 min. leestijd

EY gaat volgende maand van start met een nieuwe reeks trainingen in Bank Risk Management. De sessies zijn specifiek gericht op professionals in risk management, audit, finance en treasury.

Professionals in de bankensector zal het bekend voorkomen: wet- en regelgeving in risk management verandert vaak en soms ook behoorlijk. Een gedegen kennis van de nieuwste frameworks is dan ook niet alleen essentieel om compliant te zijn, maar kan een organisatie zelfs een voordeel geven ten opzichte van de concurrentie.

Welke kennisgebieden behandelt EY bij de nieuwe trainingen? De eerste module zal gaan over Basel IV, waarbij de belangrijkste veranderingen in CRR III worden behandeld. Hiermee bereiden de aanwezigen zich optimaal voor op nieuwe methoden in credit risk, market risk en operational risk. De tweede module heeft betrekking op IRRBB/CSRBB, waarbij de recente veranderingen in dit framework aan bod zullen komen.

EY lanceert Bank Risk Management-trainingen

De derde module gaat over de transformatieve impact van ESG. Hoe blijf je als organisatie voor op de curve in de sterk veranderende omstandigheden die bij de ESG komen kijken? De eerste drie modules hebben al een specifieke datum, respectievelijk 19, 25 en 27 juni. Module vier moet nog een nieuwe datum krijgen en module vijf staat gepland voor september 2024.

Module vier en vijf zijn getiteld: ‘Introduction to Credit Risk’ en ‘Compliance Monitoring’. Deze zijn dus geschikt voor professionals die werken in de hele levenscyclus van credit risk (module vier) en voor diegenen die hun inzichten op het gebied van transactie monitoring, sancties, CDD en fraude naar een hoger niveau willen brengen.

De vijf interactieve sessies, die acht uur per module zullen duren, zullen plaatsvinden in Amsterdam. De sessies kunnen zowel als reeks of individueel gevolgd worden en vormen een zo goed mogelijke aanvulling op reeds aanwezige kennis. Op verzoek kunnen ook in-house trainingen worden aangevraagd.

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht bij Diederik Fokkema (diederik.fokkema@nl.ey.com) en Eelco Sijtsma (eelco.sijtsma@nl.ey.com), respectievelijk Partner en Senior Manager bij EY.

Inschrijven voor de trainingen kan hier.