Bunq zet eerste stap in verzekeringsmarkt

23 mei 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bunq heeft een gratis doorlopende reisverzekering met wereldwijde dekking gelanceerd. Daarmee zet de online bank naar eigen zeggen de volgende stap in zijn ambitie om de eerste wereldwijde bank voor digital nomads te worden.

Het verzekeringsproduct is tot stand gekomen dankzij de samenwerking met de van oorsprong Belgische verzekeraar Qover. Alle bunq-gebruikers met een Easy bank Pro XL abonnement, het duurste abonnement dat bunq aanbiedt (€18,99 per maand), zijn automatisch verzekerd tot een bedrag van één miljoen euro.

Na een eenmalige online activering kunnen bunq-gebruikers dus met een gerust hart op reis. Anders dan bij de meeste reisverzekeringen vergoedt bunq ook standaard eventuele schade aan een huurauto en calamiteiten tijdens een zakenreis. Het indienen van claims gaat volledig digitaal vanuit de bunq-app.

Bunq zet eerste stap in verzekeringsmarkt

“Als je op reis gaat, wil je erop kunnen vertrouwen dat je goed verzekerd bent”, vertelt bunq-CEO en oprichter Ali Niknam. “Dat is precies wat we bieden: een zorgeloze ervaring. Met onze nieuwe reisverzekering hebben gebruikers de vrijheid om de wereld te ontdekken, zonder zich zorgen te hoeven maken over onverwachte kosten.”