Revolut terug op Britse cryptomarkt

15 mei 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Revolut lanceert Revolut X, een op zichzelf staand cryptohandelsplatform voor professionele traders uit het Verenigd Koninkrijk. Hiermee is het bedrijf weer terug op de Britse cryptomarkt.

Tot het begin van dit jaar bood het fintechbedrijf al cryptodiensten voor het VK aan, totdat het bedrijf deze activiteiten staakte naar aanleiding van nieuwe reguleringen door de Britse autoriteiten.

Met het nieuwe Revolut X kunnen klanten meer dan honderd tokens verhandelen met 0% maker fees en slechts 0,09% taker fees. Dit maakt het platform interessant voor ervaren handelaren die op zoek zijn naar lage kosten en een breed scala aan handelsmogelijkheden.

Revolut terug op Britse cryptomarkt

Een opvallend kenmerk van het cryptoplatform is de mogelijkheid voor klanten om vrij te schakelen tussen fiat en crypto, rechtstreeks vanuit hun retailaccount. Het platform biedt onder meer real-time handel en advanced analytics. De toepassing daarvan moet Revolut X-gebruikers in staat stellen om goed geïnformeerde beslissingen te nemen en hun handelsstrategieën te optimaliseren.

“We zijn enthousiast over de introductie van ons nieuwe crypto-product”, reageert Leonid Bashlykov (hoofd van het Crypto Exchange Product bij Revolut). “We geloven dat dit eersteklas handelsplatform het spel zal veranderen voor ervaren crypto-handelaren, en hen een veilige en toegankelijke plek biedt om te handelen.”