Revolut lanceert geautomatiseerde Robo-beleggingsadviseur

28 februari 2024 Banken.nl 1 min. leestijd

Beleggen is bij Revolut weer een beetje makkelijker geworden. De online bank heeft namelijk Robo-Advisor gelanceerd voor zijn Nederlandse klanten. Met deze nieuwe techniek kunnen klanten tijd besparen en beleggingen automatiseren volgens hun behoeften.   

De Robo-Advisor van Revolut helpt klanten om te beleggen in een gediversifieerde portefeuille en neemt daarbij behoorlijk wat werk uit handen. Het nieuwe product is dan ook met name bedoeld voor klanten die geen tijd hebben om actief bezig te zijn met beleggen, of die beperkte of geen handelservaring hebben.

De geautomatiseerde beleggingsadviseur beveelt de klant een volledig gediversifieerde en gepersonaliseerde portefeuille aan. Dit gebeurt op basis van de antwoorden van de klant op vragen die bijvoorbeeld hun risicotolerantie en financiële doelen in kaart brengen. Zodra een klant geld op zijn of haar portefeuille stort, belegt Robo-Advisor dit automatisch in de markt. 

Revolut lanceert geautomatiseerde Robo-beleggingsadviseurRevolut legt uit dat de service de portefeuille van de klant voortdurend bewaakt en beheert. Zo worden de prestaties van de beleggingen gebruikt om – waar nodig – de portefeuille te herbalanceren. Daarnaast voert de service periodieke beoordelingen uit om de risicotoleranties en de beoogde portefeuilleverdeling van klanten te waarborgen.

“We zijn enthousiast om een Robo-Advisor toe te voegen aan ons assortiment van vermogens- en handelsproducten”, vertelt Rolandas Juteika, Head of Wealth and Trading bij Revolut. “We weten dat veel van onze klanten geen tijd hebben om een portefeuille te beheren of te beleggen in individuele effecten.”

Juteika stipt aan dat meer dan de helft van de klanten (53%) die Revolut vorig jaar ondervroeg, aangaf dat ze simpelweg niet weten waar ze moeten beginnen als het op beleggen aankomt. “Om beleggen toegankelijker te maken, willen we onze klanten een gepersonaliseerde en stressvrije oplossing bieden om hun geld voor hen te laten werken.”