Van Lanschot Kempen neemt opnieuw Belgische vermogensbeheerder over

04 januari 2024 Banken.nl 1 min. leestijd

Van Lanschot Kempen heeft Accuro overgenomen. De Belgische beleggingsadviseur werd in 2006 opgericht en heeft vandaag de dag €0,7 miljard aan vermogen onder beheer.

Met de overname stelt Van Lanschot Kempen invulling te geven aan zijn groeistrategie – zowel organisch als via bolt-on overnames – in België als tweede thuismarkt. Eerder dit jaar nam de wealth manager ook al Mercier Vanderlinden over, dat (samen met Van Lanschot België) in het nieuwe jaar verder gaat als Mercier van Lanschot.

Na de afronding van de overname worden de klanten en medewerkers van Accuro opgenomen binnen Mercier Van Lanschot. Daarmee dient het aanbod en de expertise voor klanten in België verder te worden verbreed, met name op het gebied van beleggingsadvies. De oprichters van Accuro blijven in ieder geval tot 2030 aan Mercier Van Lanschot verbonden.

Van Lanschot Kempen neemt opnieuw Belgische vermogensbeheerder over

“We zijn zeer verheugd over deze samenwerking met Accuro aan de vooravond van de start van Mercier Van Lanschot”, legt Thomas Vanderlinden (CEO van Mercier Van Lanschot). “We delen eenzelfde visie op dienstverlening: voor de lange termijn, met de beste experts en altijd persoonlijk.”

Klanten kunnen volgens Vanderlinden ook na de integratie rekenen op beleggingsadvies van hun vertrouwde adviseur, maar dan wel ondersteund door de kennis en ervaring van het team van Mercier Van Lanschot. “Wij heten de collega’s van Accuro van harte welkom.”

Meer Wealth Management-gerelateerd nieuws is te vinden op de Wealth Management-themapagina van banken.nl.