NWB Bank verlengt RvC-voorzitterschap Joanne Kellermann

18 april 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Joanne Kellermann is herbenoemd als voorzitter van de Raad van Commissarissen van NWB Bank.

Kellermann is naast haar RvC-voorzitterschap bij NWB Bank ook de bestuursvoorzitter van het Pensioenfonds Zorg & Welzijn. In het verleden was zij onder meer lid van de Single Resolution Board, directielid van De Nederlandsche Bank en partner van advocatenkantoor NautaDutilh.

“Wij zijn blij met de herbenoeming van Joanne als voorzitter van de raad van commissarissen”, benadrukt directievoorzitter Lidwin van Velden. “Joanne beschikt over een uitgebreide staat van dienst in de financiële sector en op bestuurlijk niveau. Ook is zij al jaren een voorvechter voor duurzame financiering.”

NWB Bank verlengt RvC-voorzitterschap Joanne Kellermann

In dezelfde algemene vergadering waar de verlenging van Kellermanns voorzitterschap werd aangekondigd, werd ook het vertrek van Manfred Schepers aangekondigd. Schepers treedt terug uit de RvC omdat hij zijn maximale zittingstermijn van acht jaar heeft bereikt.

Van Velden bedankt Schepers namens het bestuur voor zijn inzet en betrokkenheid bij de bank de afgelopen acht jaar. “Met zijn financiële expertise en brede marktkennis was hij onder andere een waardevol lid van onze audit- en risicocommissie.”