NWB Bank en Triodos Groenfonds sluiten deal over deel duurzaamheidsleningen

19 juli 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

De NWB Bank en Triodos hebben groen licht gegeven voor de overname van een deel van de kredietportefeuille van duurzaamheidsleningen van het Triodos Groenfonds door NWB Bank. De deal omvat operationele wind- en zonneparken verspreid over Nederland, goed voor 210 megawatt aan energie. Het Triodos Groenfonds blijft medefinancierder in deze leningen.

“Als de duurzame waterschapsbank pakken wij onze verantwoordelijkheid in de energietransitie in Nederland”, legt NWB Bank uit. “Deze transactie is een mooi voorbeeld van hoe wij bijdragen aan het verduurzamen van Nederland.”

NWB Bank noemt de omvang van het totaal opgestelde vermogen van de hernieuwbare energieprojecten zeer waardevol. Ook de spreiding van de projecten over Nederland zou het een mooie toevoeging voor de portefeuille van de bank maken.

NWB Bank en Triodos Groenfonds sluiten deal over deel duurzaamheidsleningen

“Deze samenwerking met Triodos Groenfonds is een mooi voorbeeld van het feit dat wij met onze goedkope en duurzame funding complementair zijn aan de commerciële banken”, stelt Leon Knoester (Hoofd Specialised Finance bij NWB Bank).

“Door de overname van deze portefeuille zetten we ook een belangrijke stap in de richting van ons eigen gewaagd doel: in 2035 is onze kredietportefeuille energiepositief, op weg naar klimaatneutraal in 2050”, aldus Knoester.