MeDirect Group ziet totale winst stijgen naar €11,9 miljoen

05 april 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

MeDirect heeft over 2023 een nettowinst geboekt van €11,9 miljoen. Hiermee sluit het mobiele bankplatform het eerste volledige boekjaar sinds de start op de Nederlandse markt met een positief resultaat af.

De nettowinst voor de algehele MeDirect Group betreft dus €11,9 miljoen over 2023, een forse groei ten opzichte van de €8,7 miljoen in 2022. Het totale particuliere klantenbestand van MeDirect groeide met 23% tot 133.000. De waarde van financiële activa van klanten steeg met 18% tot €5 miljard, waarvan €1,7 miljard in bewaring is bij MeDirect.

Verder is de waarde van de totale hypotheekportefeuille van MeDirect met 22% gestegen, van €2 miljard naar bijna €2,5 miljard. De totaalwaarde van hypotheken met Nederlandse staatsgarantie passeerde de grens van €2 miljard en Nederlandse professionele buy-to-let-hypotheken stegen naar €85 miljoen.

MeDirect ziet totale winst stijgen naar €11,9 miljoen

“2023 was een jaar waarin we in hoog tempo bleven leveren en ons platform verder consolideerden”, reageert Arnaud Denis (CEO MeDirect Group). “We hebben onze activiteiten gestaag uitgebreid, zowel aan de vermogens- als aan de kredietkant. We hebben nu de ambitie om als eerste digitale bank van Malta de primaire bank van onze klanten te worden.”

MeDirect in Nederland

MeDirect betrad in mei 2023 de Nederlandse markt met de introductie van de Wealth SuperApp. Hiermee richtte de bank zich op Nederlanders die zich in de steek gelaten voelden door traditionele banken en vermogensbeheerders.

Daarnaast bood de online bank het beleggingsproduct MeSolo en digitaal vermogensbeheer aan onder de naam MeManaged. In augustus kwam daar ook nog het spaarproduct MeSave bij.