App ABN AMRO vindt dichtstbijzijnde geldautomaat

21 augustus 2014 Banken.nl 1 min. leestijd

De mobiel bankieren app van ABN AMRO laat voortaan zien waar de dichtstbijzijnde geldautomaat is te vinden. ABN AMRO is nu de tweede Nederlandse bank die deze functionaliteit aanbiedt. Met de nieuwe release van afgelopen maandag voor iPhone en iPad zijn ook andere functies toegevoegd.

Veelgebruikte functionaliteit

Het 'vinden van een geldautomaat' is een handige en veelgebruikte functionaliteit in een mobiel bankieren app. Uit een onderzoek van Bank of America onder 1.000 Amerikaanse consumenten blijkt dat 17% van de respondenten hun banking app gebruikt om een geldautomaat of bankkantoor te vinden. Daarmee staat deze functionaliteit op de zesde plaats in de lijst met meest gebruikte functies.

ABN AMRO App

Nu ook in de ABN AMRO app

Met de mobiel bankieren app van ABN AMRO kunnen gebruikers nu eenvoudig en snel de dichtstbijzijnde geldautomaat in Nederland en in het buitenland vinden. Hierbij maakt het niet uit of dit een geldautomaat is van ABN AMRO of van een andere bank.

Naast deze functie heeft ABN AMRO nog meer features toegevoegd aan haar mobiel bankieren app:

  • Rate the app: Klanten worden gevraagd om de app te beoordelen in de store
  • Bellen Beleggingslijn: In het scherm van de beleggingen staat een contactknop waarmee klanten direct telefonisch contact kunnen opnemen met de Beleggingslijn van het Advies en Service Center
  • Uitbreiding zoekfunctie: Klanten kunnen in de zoekfunctie nu maximaal 40 karakters invoeren. Dit waren eerst 30 karakters

Knab

Met de introductie van de nieuwe appfunctionaliteit volgt ABN AMRO het voorbeeld van Knab, die als eerste bank in Nederland de appfunctie lanceerde voor het lokaliseren van een dichtstbijzijnde geldautomaat in binnen- en buitenland.