Van Lanschot nieuwe sponsor Van Gogh Museum

20 augustus 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Van Lanschot is de nieuwe sponsor van het Van Gogh Museum*. Met dit sponsorship wordt Van Lanschot partner van het nieuwe entreegebouw van het Van Gogh Museum en zal de bank de bouw van de nieuwe entree van het museum financieel ondersteunen. Maandag werd in het museum de overeenkomst ondertekend door Karl Guha, bestuursvoorzitter van Van Lanschot, en Axel Rüger, directeur van het Van Gogh Museum.

Axel Rüger, directeur van het Van Gogh Museum

Axel Rüger over de overeenkomst: "Dat Van Lanschot de realisatie van dit iconische ontwerp en architectonisch opvallende gebouw wil ondersteunen is voor ons van grote waarde. Door de uitbreiding van ons museumgebouw kunnen we in de toekomst nog meer bezoekers ontvangen en beter begeleiden bij een museumbezoek. Dit sluit nauw aan bij onze missie om het leven en werk van Van Gogh en zijn tijdgenoten toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen, in Nederland en daarbuiten".

Van Lanschot nieuwe sponsor Van Gogh Museum

Karl Guha, bestuursvoorzitter van Van Lanschot

Karl Guha over de samenwerking: "Wij voelen ons verwant met de missie van het Van Gogh Museum. Van Lanschot is al sinds haar oorsprong in 1737 nauw betrokken bij kunst en cultuur: als verzamelaar, maar ook als instelling die initiatieven van kunstenaars en musea mede mogelijk maakt. Het Van Gogh Museum voorziet op indrukwekkende wijze in de behoefte van een internationaal publiek om het werk van Vincent van Gogh te leren kennen en te bewonderen. Wij zijn er trots op een bijdrage te leveren aan het mogelijk maken van deze missie."

Nieuwe entreegebouw

De bouw van het nieuwe entreegebouw van het Van Gogh Museum verloopt voorspoedig. Kenmerkend voor het ontwerp is de transparantie; het glazen huis, de glazen overkapping zal niet alleen een gebogen gevel uit glas krijgen, maar ook het dak en de draagconstructie zal naast staal, voornamelijk uit glas bestaan. De hoofdingang, die hiermee wordt verplaatst naar het Museumplein, wordt naar verwachting in de zomer van 2015 geopend voor het publiek.

De financiering van de nieuwe entree wordt mogelijk gemaakt door onder meer de steun van overheden, particulieren, fondsen, instellingen en bedrijven. De overeenkomst die het Van Gogh Museum en Van Lanschot vandaag hebben ondertekend heeft een looptijd van 3 jaar en start op 1 januari 2015. 

*Het Van Gogh Museum bewaart en beheert 's werelds grootste collectie werken en brieven van Vincent van Gogh en maakt zijn leven en werk en de kunst van zijn tijd en tijdgenoten toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen.