Deutsche Bank in de markt voor overname ABN AMRO

17 januari 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Nederlandse bancaire sector staat wellicht aan de vooravond van één van de grootste overnames van de afgelopen jaren. Bloomberg schrijft namelijk op basis van ingewijden dat Deutsche Bank een overname van een grote Europese bank overweegt – ABN AMRO wordt daarbij als één van die potentiële targets bestempeld.

Hoewel er nog geen zakenbank aangewezen zou zijn om te helpen met de zoektocht, schrijft BNR dat Deutsche Bank wel al op informele basis met adviseurs zou hebben gesproken. Naast ABN AMRO zou ook Commerzbank als een aantrekkelijke optie worden beschouwd.

ABN AMRO wil tegenover BNR niet ingaan op de geruchten. De betrokken banken willen ook tegenover Bloomberg niet reageren.

Deutsche Bank in de markt voor overname ABN AMRO

Hoe serieus de interesse en daarmee de kans op een overnamepoging precies is, is volgens BNR dan ook niet duidelijk. “Volgens een van de mensen waarmee Bloomberg sprak, kijkt Deutsche Bank voortdurend naar scenario's met mogelijke deals. Andere bronnen schatten de kans op een deal voorlopig nog laag in”, aldus BNR.