Mastercard maakt betalen met ring mogelijk

13 december 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Intesa Sanpaolo heeft samen met Mastercard een ring gelanceerd waarmee betaald kan worden. Klanten die de ring dragen hoeven enkel hun vinger tegen een betaalautomaat aan te tikken om te betalen.

De ring – ontwikkeld door de Zweedse fintech Tapster – is gemaakt van schokbestendig hout en keramiek. Opmerkelijk genoeg heeft de ring geen batterij of internetverbinding nodig om gebruikt te kunnen worden. Wel maakt de wearable gebruik van een geïntegreerde NFC-chip voor eenvoudige handelingen, zoals betalen met een creditcard.

“De wearable wordt in inactieve toestand verzonden”, legt de Italiaanse bank uit. “Samen met een QR-code die alleen door de kaarthouder kan worden geactiveerd via de Intesa Sanpaolo app.”

Mastercard maakt betalen met ring mogelijk

Uit onderzoek van Mastercard zou blijken dat Europese consumenten die al gebruik hebben gemaakt van de betaalring, deze verkiezen boven andere contactloze betaalopties. Maar liefst 89% van de consumenten zou de ring prefereren, gevolgd door smartphones (49%) en betaalkaarten (44%).

“Betaalringen vertegenwoordigen een volgende stap naar de verspreiding van de Internet of Things”, verteld Luca Fiumarella (Head of Marketing Italy bij Mastercard). “Waar zelfs de accessoires die we dragen en waarmee we onze stijl uitdragen, hulpmiddelen worden die met één enkel gebaar ons dagelijks leven vereenvoudigen.”