a.s.r. hevelt voor miljarden aan hypotheken over naar Achmea Bank

06 oktober 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Achmea Bank en a.s.r. hebben overeenstemming bereikt over het verlengen van hun samenwerking op  hypotheekgebied met drie jaar. Gedurende deze periode neemt Achmea maandelijks nieuw afgesloten hypotheken met een korte rentevaste periode over van a.s.r., tot een bedrag van €1 miljard per jaar.

De partners sloten eind 2021 voor het eerst een samenwerking voor drie jaar. Sindsdien nam de bank het beoogde volume van zo’n €2 miljard aan hypotheken over van de verzekeraar. Dit gebeurde vooral via portefeuilletransacties, maar ook via nieuwe afgesloten hypotheken met een rentevaste periode tot vijf jaar.

“Achmea Bank en a.s.r. werken al geruime tijd samen op hypotheekgebied”, legt Achmea Bank-directievoorzitter Pierre Huurman uit. “Beide organisaties versterken elkaar en daarom zetten wij onze strategische samenwerking graag voort. Deze verlenging onderstreept onze groeiambities in financiële diensten.”

a.s.r. hevelt voor miljarden aan hypotheken over naar Achmea Bank

Geen gevolgen

In de nieuwe overeenkomst treedt Aegon Asset Management op als relatiebeheerder voor Achmea Bank. Global Chief Executive Bas Nieuweweme laat weten verheugd te zijn over de rol die zijn Aegon AM zal spelen in deze overeenkomst.

“Onze betrokkenheid vloeit voort uit ons langetermijn strategisch partnerschap met a.s.r.. Dit partnerschap is ontstaan na het combineren van Aegon’s Nederlandse verzekerings-, pensioen-, bank- en hypotheekactiviteiten met die van a.s.r. begin 2023”, aldus Nieuweweme.

De betrokken partijen leggen tot slot uit dat de overname geen gevolgen heeft voor klanten in de betreffende portefeuilles; a.s.r. blijft hun aanspreekpunt en de overeenkomst en voorwaarden veranderen niet.