Knab en Mastercard introduceren nieuwe betaalpas

02 oktober 2023 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Knab is begonnen met de uitgave van zijn nieuwe Debit Mastercard-betaalpas. Dat betekent dat de Maestro betaalpassen van particuliere- en zakelijke klanten van de online bank stapsgewijs worden vervangen voor het nieuwe model.

Klanten van Knab die een nieuwe betaalpas aanvragen, ontvangen een Debit Mastercard-betaalpas. De online bank stelt hiermee over te stappen op een “toekomstbestendige betaalpas die beter past in de huidige digitale wereld”.

Met de nieuwe betaalpas kunnen klanten ook bij online winkels afrekenen, voorheen kon dat alleen met een creditcard of met iDEAL. Dit kan omdat de nieuwe pas, anders dan Maestro, een 16-cijferig kaartnummer, een vervaldatum en een verificatie-code heeft.

Knab en Mastercard introduceren nieuwe betaalpas

Daarnaast wordt de Debit Mastercard wereldwijd bij meer dan 100 miljoen locaties geaccepteerd en kan je er overal geld mee opnemen. Net zoals bij Maestro wordt het aankoopbedrag direct afgeschreven van de lopende rekening die aan de betaalpas gekoppeld is.

“Nu de wereld in hoog tempo overgaat van fysiek naar digitaal betalen en de behoeften en het gedrag van de consument in die ontwikkeling mee gaan, is het ons doel om mensen een gemakkelijke en veilige manier van winkelen te bieden”, legt Jan-Willen van der Schoot (Country Manager Mastercard) uit.

“Met de overstap naar Debit Mastercard ondersteunen we nieuwe digitale betaalmogelijkheden en bieden we zowel fysiek als digitaal een betere winkelervaring.”

Upgrade

De online bank legt uit dat de oude betaalpassen tot hun vervaldatum gewoon werken. Klanten zouden vanzelf bericht ontvangen wanneer de nieuwe betaalpas eraan komt en ze kunnen per betaalrekening aangeven of ze de fysieke, een digitale of helemaal geen betaalpas willen. Daarnaast is de fysieke Debit Mastercard gemaakt van gerecycled plastic.

Alle circa 350.000 klanten van Knab – voornamelijk zzp’ers – worden de komende tijd geïnformeerd over de transitie naar de Debit Mastercard.

“Deze upgrade in samenwerking met Mastercard is een nieuwe stap naar grenzeloos betaalgemak:”, voegt Knab-CEO Nadine Klokke toe. “Onze klanten willen wereldwijd en online eenvoudig en veilig kunnen betalen. Met deze duurzame betaalpas krijgen ze hetzelfde betaalgemak als met een creditcard, maar dan zonder krediet en zonder extra kosten."