Revolut lanceert Tap to Pay op iPhone voor zakelijke klanten in Nederland

22 september 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Revolut heeft Tap to Pay op de iPhone beschikbaar gesteld voor al zijn Revolut Pro- en Revolut Business-klanten in Nederland. Tap to Pay is de technologie van Apple voor het accepteren van contactloze betalingen op zijn telefoons.

Met Tap to Pay op de iPhone en de Revolut iOS-app kunnen zakelijke klanten van de online bank persoonlijke, contactloze betalingen accepteren met enkel een iPhone – er komen dus geen extra terminals of andere hardware aan te pas.

Om te betalen hoeven klanten alleen hun contactloze kaart of toestel dicht bij de iPhone van de handelaar te houden, totdat de transactie is voltooid. Precies zoals met een traditionele contactloze betaalterminal. Revolut legt uit dat de technologie de ingebouwde functies van iPhone gebruikt, waardoor de klant- en bedrijfsgegevens privé en veilig worden gehouden.

Revolut lanceert Tap to Pay op iPhone voor zakelijke klanten in Nederland

“Revolut Business biedt al sinds 2017 een uitgebreid platform aan honderdduizenden zakelijke klanten over de hele wereld om hun bedrijfsfinanciën effectief te beheren”, legt James Gibson (General Manager van Revolut Business) uit.

Gibson is met name erg trots dat Revolut als een van eerste Tap to Pay aan zijn zakelijke klanten in Nederland biedt. “Deze eenvoudige en veilige oplossing biedt een hoge mate van flexibiliteit voor het accepteren van betalingen. We zijn onze voordelen van het Revolut Business-platform continu aan het uitbreiden, en dit is een geweldige tool waarmee klanten naadloze zakelijke transacties kunnen uitvoeren.”