Revolut biedt nieuwe dienst in Latijns-Amerika voor meer financiële inclusie

22 augustus 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Digitale bank Revolut biedt in Latijns-Amerika ‘Revolut Lite’ om grensoverschrijdende transacties en overboekingen toegankelijker te maken voor mensen zonder bankrekening.

Als voorproefje biedt Revolut aan gebruikers tot 30 augustus alvast de mogelijkheid om met de Lite-uitvoering gratis overboekingen te doen. Momenteel is dit al operationeel in Chili. De online bank is voornemens om het Lite-concept in de regio (Argentinië en Ecuador) verder uit te breiden. Afgelopen mei lanceerde het in Brazilië ook al een cryptocurrency-platform.

Buiten Latijns-Amerika is de dienst onder meer ook beschikbaar in Saoedi-Arabië, Qatar, Sri Lanka, Bangladesh, Armenië en Azerbeidzjan.

Revolut biedt nieuwe dienst in Latijns-Amerika voor meer financiële inclusie

De uitbreiding van het platform in Latijns-Amerika heeft ook gevolgen voor de expatgemeenschappen in Spanje en Portugal, die de app gebruiken om geld naar huis te sturen. Revolut heeft bijna drie miljoen klanten op het Iberisch schiereiland die gebruikmaken van de dienst en daarmee vormen zij vormen een belangrijke en kansrijke groep voor de bank.

Een andere groep die voor de online bank van belang is, zijn de burgers in de VS zonder Burgerservicenummer, die vaak moeite hebben om rekeningen te openen. Het platform wil deze grote groep (tweeënhalf miljoen mensen, waarvan 1 miljoen studenten) helpen door hen rekeningen aan te bieden.

Daarbij zal het gaan om functies zoals internationale overschrijvingen, een wereldwijde debetkaart en vervroegde toegang tot het salaris.