Van Lanschot Kempen ‘haalt’ €625 miljoen op voor DHG

22 september 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

Van Lanschot Kempen Investment Banking heeft als Sole Financial Adviser opgetreden bij het ophalen van €625 miljoen aan groene schuldfaciliteiten voor DHG. De zogeheten David Hart Groep is een logistieke vastgoedbelegger en -ontwikkelaar en staat vooral bekend om zijn innovatieve Smartlog-vastgoed-concept (distributiecentra verspreid over heel Nederland).

De investering is gestructureerd als een green loan en is bedoeld om de duurzame ontwikkelingsstandaard van DHG te ondersteunen. De dertien logistieke vastgoedobjecten die onderdeel zijn van de financiering hebben een gezamenlijke oppervlakte van meer 500.000 vierkante meter in logistieke hotspots in Nederland (waaronder de haven van Rotterdam).

De distributiecentra zijn ontworpen met oog op innovatie en duurzaamheid en voldoen aan de Paris Proof-eisen van de Dutch Green Building Council. Hierdoor kon de transactie gestructureerd worden als een green loan.

Van Lanschot Kempen ‘haalt’ €625 miljoen op voor DHGMet de kapitaalinjectie is DHG voornemens om zowel de voltooide als de geplande projecten te financieren. Daarbij heeft de vastgoedbelegger de strategische beslissing genomen om een portefeuille van Smartlog-vastgoed op te bouwen, in eigendom te houden en zelf te beheren, in plaats van de ontwikkeling bij voltooiing te verkopen.

 “Begin dit jaar hebben wij met DHG meerdere opties onderzocht om toekomstbestendige financiering aan te trekken”, legt Guus de Haan (Head of Debt Advisory bij Van Lanschot Kempen) uit. “Wij zijn trots op dit resultaat waarmee DHG de financiële capaciteit heeft om haar pijplijn van duurzame logistieke vastgoedprojecten verder te ontwikkelen.”