Van Lanschot Kempen versterkt Sustainable Equity-strategie met tweetal benoemingen

18 september 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

Huub van der Riet en Chong Peng maken vanaf heden onderdeel uit van de Sustainable Equity-strategie van Van Lanschot Kempen Investment Management. Met de aanstellingen stelt de vermogensbeheerder zich verder te committeren aan zijn beleggingsstrategie waarin “beleggen in hoogwaardige ondernemingen, die zich aantoonbaar inzetten voor de transitie naar een duurzame economie, centraal staan”.

Chong Peng komt over van APG Asset Management, waar zij vanuit een traineeship doorgroeide naar de rol van portfolio manager van de Focus Equity Strategy – een geconcentreerde langetermijnstrategie met een sterke focus op ESG.

Huub van der Riet heeft op zijn beurt 28 jaar ervaring in de financiële sector, waarvan de afgelopen 23 jaar bij Goldman Sachs Asset Management (voorheen NNIP, ING IM). Van der Riet heeft vorm gegeven aan de impactstrategieën van NNIP en was de afgelopen zeven jaar lead portfolio manager impact strategies.

Van Lanschot Kempen versterkt Sustainable Equity-strategie met tweetal benoemingen

Bewezen duurzaamheidstrackrecord

“We zijn verheugd dat Huub en Chong ons team komen versterken”, legt Ivo Kuiper (hoofd van de Sustainable Equity-strategie) uit. “Beiden hebben ruime ervaring, met daarbij een bewezen duurzaamheidstrackrecord.”

Met de  versterking is Van Lanschot Kempen volgens Kuiper goed gepositioneerd om de duurzaamheidsambities van zijn klanten nog beter vorm te geven. “Waarbij we met onze beleggingsstrategie bijdragen aan de overgang naar een duurzame economie, in combinatie met een solide rendement voor onze klanten.”

Meer Wealth Management-gerelateerd nieuws is te vinden op de Wealth Management-themapagina van banken.nl.