ASN Bank financiert duurzaam oplaadsyteem voor E-Trucks

25 augustus 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Elektrische trucks zijn er nog (te) weinig. In het kader van stimulering van de transitie naar elektrisch transport zijn er allerlei projecten gaande, zoals een duurzame laadinstallatie voor deze trucks. ASN Bank heeft daarom financiering verstrekt voor het project Duurzaam Opladen Oegema, op het terrein van het gelijknamige transportbedrijf.

Een slim batterijsysteem, zonne-energie-installatie en laadstations zijn de onderdelen waaruit het project bestaat, dat vooralsnog uniek is in Nederland. Het bedrijf gaat via zonnepanelen op eigen dak zonne-energie opwekken om elektrische trucks op te laden. De gewonnen energie wordt opgeslagen in een speciaal opslagsysteem, terwijl de batterij door Eneco wordt ingezet op de balanceringsmarkten als de energie niet wordt gebruikt voor het laden van E-trucks.

ASN Bank financiert duurzaam oplaadsyteem voor E-Trucks

De realisatie van de installatie is inmiddels in volle gang en naar verwachting zal medio oktober het laadplein operationeel zijn, dat naast de beschikbaarheid voor de eigen trucks van het bedrijf, ook door bezoekers van het bedrijfsterrein gebruikt kunnen worden.

Unieke combinatie

“We zijn verheugd om te kunnen bijdragen aan dit project”, zegt ASN Bank-accountmanager Ronald Zeeman. “ASN Bank zet zich in voor een duurzame toekomst waarbij de overstap naar hernieuwbare energie van groot belang is. Daarom financieren we graag projecten die duurzaam hernieuwbare energiebronnen realiseren en innovatief inzetten. De mogelijkheid om gewonnen zonne-energie te gebruiken voor het opladen van E-trucks is een unieke combinatie die wij toejuichen.”