Ruud Bongers sleept Fiscale Kennisprijs 2023 in de wacht

16 juni 2023 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Ruud Bongers is de trotse winnaar van de eerste editie van de Fiscale Kennisprijs en mag zich een jaar lang dé fiscale allesweter van Nederland noemen. Tijdens een live evenement bleek Bongers over de meeste fiscale kennis te beschikken en werd hij door de vakjury tot winnaar uitgeroepen. De jury legt uit dat “zijn heldere advies en up-to-date kennis” de doorslag gaven.

In deze nieuwe competitie - de Fiscale Prijs is een vervolg op Nextens verkiezing de Fiscaal Professional van het Jaar – staat het kennisniveau van de fiscale sector centraal. Al met al dongen er 114 fiscale professionals mee naar het goud.

Na de eerste ronde – een online  quiz waarin de algemene fiscale kennis getest werd – bleven er slechts 49 deelnemers over. In de tweede ronde kregen de fiscale professionals twee weken de tijd om een vakinhoudelijke case uit te voeren, waarin hun kennis en adviesvaardigheden aan de hand van een lastige fiscale situatie getest werd.

Ruud Bongers sleept Fiscale Kennisprijs 2023 in de wacht

De cases werden beoordeeld door de vakjury bestaande uit Juliette Goetzee (Managing Director van Nextens, Raymond Barkman (Fiscaal Econoom bij Nextens) en Dennis Heijmink (Fiscaal Jurist en docent en de Fiscaal Professional van 2022). Zij kozen zes kandidaten uit om door te gaan naar de finaleronde.

De Fiscale Allesweter

Tijdens de finaleronde kregen de deelnemers tijdens een live event een verdiepende vraag op de casus voorgeschoteld. Het antwoord op deze vraag zou zwaar meewegen en het was Ruud Bongers die uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam.

De jury oordeelde dat Bongers – werkzaam als belastingadviseur bij TOP Fiscaal en Financieel Adviseurs – voor ieder fiscaal vraagstuk de juiste parate kennis bezat. Bongers mag zich zelf niet alleen dé fiscale allesweten noemen, hij nam ook een cheque voor een bedrijfsfilm mee naar huis ter waarde van €5.000, een advertentie in een regionale krant en een RGS-masterclass voor iedereen in het bedrijf.

“Er verandert zoveel in de fiscale regelgeving dat fiscaal professionals hard moeten werken om hun kennisniveau up-to-date te houden”, legt Nextens-Managing Director Juliette Goetzee uit. “Met deze competitie willen we degene in het zonnetje zetten die dit voor elkaar krijgt. ”  

“Het is namelijk geen gemakkelijke taak, maar wel cruciaal voor fiscaal professionals om hun klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn en maatwerk advies te kunnen geven. We zijn blij dat we met deze prijs Ruud de eer kunnen geven die hij verdient. Zijn kennis is flink getest tijdens deze competitie, maar hij bleek er absoluut tegen opgewassen te zijn. Een terechte winnaar van De Fiscale Kennisprijs 2023 dus”, aldus Goetzee.