Dennis Heijmink wint eretitel ‘fiscaal professional van het jaar’

01 juli 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Dennis Heijmink heeft bij de door Nextens georganiseerde ‘fiscaal professional van het jaar’ verkiezing de gouden plak in de wacht gesleept.

Heijmink doorstond de nominatieronde én de fiscale kennisquiz glansrijk, waarna hij tijdens de finale de eretitel in de wacht wist te slepen. Daarbij was zijn “overtuigende speech” voor de vakjury over zijn allround kennis en nauwe betrokkenheid bij de kennisoverdracht doorslaggevend. Heijmink draagt vanaf nu een heel jaar met verve de titel fiscaal professional van het jaar.

De tweede editie van de verkiezing werd georganiseerd door aangiftesoftware leverancier Nextens. Het bedrijf organiseert het evenement, omdat zij als fiscaal partner van financieel professionals gelooft dat iedereen recht heeft op een optimale fiscale aangifte. Volgens Nextens is daarbij de rol van een goede fiscaal professional cruciaal. Tevens stelt het bedrijf dat zij met de wedstrijd de fiscale professionals die Nederland kent in het zonnetje wil zetten.

Ook dit jaar bestond de wedstrijd uit een nominatieronde en een quiz waarin de kennis van de deelnemers getoetst werd. Op basis daarvan werd een top drie geselecteerd die vervolgens middels een pitch de vakjury moest overtuigen waarom hij of zij de winnaar zouden moeten zijn. Uiteindelijk viel de keuze dus op Heijmink.

Dennis Heijmink wint eretitel ‘fiscaal professional van het jaar’

De trotse winnaar is al ruim twintig jaar fiscaal jurist en belastingadviseur voor het midden- en kleinbedrijf. Heijmink begeleidt niet alleen zijn klanten in de wereld van fiscale kansen en risico’s bij verschillende accountskantoren, als fiscaal docent geeft hij ook al jarenlang les aan administrateurs, accountants en belastingadviseurs. “Tijdens prikkelende en boeiende lezingen voor zowel ondernemers als vakgenoten deelt hij zijn kennis met liefde”, aldus de jury.

Vastbijten

Juliette Goetzee noemt Heijmink op basis van zijn kennis en expertise de terechte winnaar van de verkiezing. De managing director van Nextens stelt dat Heijmink wordt geroemd om zijn cruciale rol die hij als belastingadviseur voor zijn klanten speelt. “Ik hoop en verwacht dat Dennis nog lang het verschil weet te maken als fiscaal professional.”

Uiteraard is Heijmink zelf ook dolblij met de titel. De kersverse fiscaal professional van het jaar legt uit dat hij zich graag vastbijt in de fiscale vraagstukken van zijn klanten, maar ook die van de klanten van zijn collega’s. “Met het delen van mijn kennis hoop ik daarnaast niet alleen ondernemers, maar ook mijn vakgenoten te helpen met het ontrafelen van deze vraagstukken. Ik voel mij vereerd dat ik verkozen ben tot de fiscaal professional van 2022.”