Urschi Koetje uitgeroepen tot fiscaal professional van het jaar

23 juli 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Urschi Koetje is benoemd tot fiscaal professional van het jaar 2021. Om de eretitel te veroveren nam Koetje deel aan een fiscale kennisquiz en moest zij de vakjury voor zich winnen. In de keuze voor Koetje waren haar algemene kennis, empathie, behulpzaamheid en mate van betrokkenheid doorslaggevend. Naast het winnen van een professionele bedrijfsvideo mag Koetje zichzelf een jaar lang fiscaal professional van het jaar noemen.

De verkiezing werd georganiseerd door aangiftesoftware leverancier Nextens. Het bedrijf organiseert het evenement, omdat zij als fiscaal partner van financieel professionals gelooft dat iedereen recht heeft op een optimale fiscale aangifte. Volgens Nextens is daarbij de rol van een goede fiscaal professional cruciaal. Tevens stelt Nextens dat zij met de wedstrijd de fiscale professionals die Nederland kent in het zonnetje wil zetten.

De wedstrijd bestond uit een nominatieronde en een quiz waarin de kennis van de deelnemers getest werd. Op basis daarvan werd een top drie geselecteerd die middels een pitch de vakjury – welke bestond uit verschillende fiscalisten – moest overtuigen dat hij of zij de terechte winnaar was. Uiteindelijk viel de keus dus op Koetje; een allround fiscaal adviseur en financieel planner die al vijftien jaar een eigen kantoor heeft (Papillon Adviesgroep).

Urschi Koetje - Fiscaal professional van het jaar Nextens noemt het cliëntenbestand van Koetje divers, omdat ze zowel ondernemers als vermogende particulieren begeleidt. "Als professional vindt Urschi het belangrijk om als mens naast de klant te staan", legt Nextens zijn keuze verder uit. "Zij kijkt verder dan het fiscaal advies; uiteindelijk gaat het haar om het welzijn van de mens. Daarbij heeft Urschi een geheel eigen kijk op geld. Zij gelooft dat iedere euro emotie is: voor iedereen betekent geld iets anders en heeft het een andere invloed op het leven."

De mens centraal

Koetje is uiteraard erg blij met haar overwinning. “Als fiscaal professional mag ik meelopen aan de rand van iemands droom en met mijn advies en het financieel omdenken maken we die dromen ook waar. Mijn kennis vormt de basis van mijn werk, maar ik vind het belangrijk om uiteindelijk de mens centraal te stellen. Ik ben dankbaar dat deze kant van mij maakt dat ik me fiscaal professional van het jaar mag noemen. Ik ga de titel met verve dragen.”

Nextens-Managing Director Juliette Goetzee noemt Koetje een terechte winnares vanwege haar instelling en kennis. “Uit het onderzoek dat wij hebben uitgevoerd onder 250 ondernemers blijkt dat het steeds belangrijker wordt dat fiscaal professionals verder kijken dan alleen de cijfers. Zij vormen voor meer en meer organisaties het klankbord voor wat betreft fiscaal en bedrijfskundig advies. De visie van Urschi past daar perfect bij.”

Lees ook: Finance professionals vrezen leegloop vanwege hoge werkdruk