Handpalm nieuwste betaaloptie in China

09 juni 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

Metroreizigers in China kunnen binnenkort hun reis met hun hand betalen. Techgigant Tencent heeft een ‘Palm Payment’ betaaloptie gelanceerd, waarmee forenzen slechts hun hand boven een handpalmlezer hoeven te houden om in te checken.

De techniek is verbonden met het veelgebruikte WeChat Pay-platform en maakt gebruik van geregisterde biometrische gegevens van de hand, waaronder handpalmafdrukken en aderpatronen.

De Chinese techgigant legt uit dat reizigers eerst hun handpalmafdrukken moeten registreren bij een aangewezen machine op een metrostation, waarna passagiers vervolgens hun handpalmen gebruiken bij tourniquets met een groene cirkel.

"Herkenning van een unieke handpalmafdruk activeert een automatische betaling via het WeChat-account van de gebruiker", legt Tencent uit. "In ons doel om de efficiëntie te verbeteren en de gebruikerservaring sterk te vereenvoudigen, maken we nieuwe technologie gebruiksvriendelijker.”

Wat het techbedrijf betreft worden handpalmbetalingen in de toekomst geleidelijk aan uitgerold in andere omgevingen, waaronder kantoren, campussen, winkels en restaurants.