ABN AMRO: ‘Beleggen met positieve impact voor mens, milieu en maatschappij’

30 mei 2023 Banken.nl 2 min. leestijd

ABN AMRO heeft het Impact Fondsen Mandaat gelanceerd. Met het beleggingsproduct wil de bank zijn klanten de mogelijkheid bieden om duurzaam te beleggen in bedrijven die een positieve impact nastreven op mens, milieu en maatschappij.

Het Impact Fondsen Mandaat richt zich op beleggers die “volledig willen beleggen in fondsen die bijdragen aan een duurzamere wereld”, legt ABN AMRO uit.

Toegankelijk duurzaam beleggen

De instapdrempel voor impactbeleggen werd door ABN AMRO verlaagd naar €50.000, daarmee wil de bank deze vorm van duurzaam beleggen toegankelijk maken voor een grotere groep klanten, die wil beleggen vanuit een ideologisch oogpunt. De bank merkt namelijk dat er een groeiende groep klanten bestaat, die het “maken van impact” belangrijk vindt.

Beleggen met positieve impact voor mens, milieu en maatschappij

Jan Willem Hofland, Hoofd investment sales van ABN AMRO Nederland, legt uit: “Als marktleider in wealth management bieden we onze vermogende klanten al verschillende mogelijkheden om impact te maken. Het Impact Fondsen Mandaat sluit uitstekend aan bij onze diensten op het gebied van impactbeleggen, waarbij men nu ook met een kleinere inleg kan kiezen voor een beleggingsportefeuille, die zich richt op bedrijven die meetbaar positieve impact kunnen maken.”

Som van de impact positief

De bank benadrukt dat het mandaat zich uitsluitend richt op bedrijven met een positieve impact. Volgens ABN AMRO worden alle bedrijven nauwlettend beoordeeld op de mate waarop hun omzet leidt tot positieve en negatieve impact op mens, milieu en maatschappij. Alleen bedrijven waarvan de uitkomst van de “som van deze impact” positief is, worden opgenomen in het mandaat.

Bij de lancering belegt het Impact Fondsen Mandaat in het ABN AMRO Aegon Impact Equity Fund, het ABN AMRO High Quality Impact Bond Fund en het Privium Sustainable Impact Fund, met daarin verschillende beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde beleggingsfondsen en bedrijven.

Meer Wealth Management-gerelateerd nieuws is te vinden op de Wealth Management-themapagina van banken.nl.