Van Lanschot Kempen-medewerkers leggen 60.779 kilometer af voor Alzheimer Challenge

08 mei 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Het personeel van Van Lanschot Kempen heeft een drukke maand achter de rug. Niet vanwege de lange uren op kantoor, maar vanwege de vele afgelegde kilometers op de fiets, de benenwagen of in het zwembad. Voor de Team Alzheimer Challenge ‘bewogen’ 306 medewerkers van de vermogensbeheerder in april maar liefst 60.779 kilometer.

Team Alzheimer roept jaarlijks deelnemers op om in april specifiek 300 kilometer te bewegen, wat neeromt op één meter per patiënt in Nederland. De verwachting is dat in 2050 in Nederland 500.000 mensen dementie zullen hebben, waarvan het merendeel Alzheimer.

De ziekte van Alzheimer kan op dit moment wel behandeld worden, maar niet genezen. Daarvoor is meer onderzoek nodig, en dat kost geld. Het sponsorgeld dat deelnemers middels de challenge ophalen, gaat naar de onderzoeksprojecten van Alzheimercentrum Amsterdam.

In totaal dienden 306 Van Lanschot Kempen-medewerkers zich aan om in april zo veel mogelijk te bewegen. Ze maakten kilometers door te wandelen, fietsen, rollen, hardlopen, zwemmen en zelfs paardrijden.

“Fantastisch dat deze uitdaging zoveel collega’s heeft gemotiveerd om samen meer te bewegen”, aldus de Van Lanschot Kempen Foundation. “Met elkaar hebben we maar liefst 60.779 kilometers afgelegd.”