Knab lanceert boekhoudpakket voor zzp’ers

27 maart 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

Eigen baas zijn; het klinkt zo aantrekkelijk. Maar een eigen baas dient ook de eigen administratie op orde te hebben. Een klus die vele zzp’ers maar een nare bijkomstigheid vinden. Om het leven van (startende) zelfstandige ondernemers te vergemakkelijken, heeft Knab nu een speciaal boekhoudprogramma gelanceerd.

Met het zogeheten Knab Boekhoudpakket – ontwikkeld in samenwerking met DigiBTW – kunnen zzp’ers onder meer offertes en facturen (met iDEAL-betaallink) maken en versturen. Daarnaast stelt het programma zzp’ers in staat om hun boekhouding direct te koppelen met hun Knab-rekening en kan de btw-aangifte middels een koppeling met de Belastingdienst verstuurd worden.

“Knab wil dé bank voor zzp’ers zijn”, legt Maartje Cremers (Chief Daily Use) uit. “Als er iets is waar je ondernemers mee kunt helpen, is het wel de boekhouding.”

Knab lanceert boekhoudpakket voor zzp’ers

Uit onderzoek zou namelijk blijken dat maar liefst 72% van de zzp’ers het bijhouden van de administratie maar ‘een vervelend gedoe’ vindt. “Dit voordelige en gebruikersvriendelijke boekhoudpakket bespaart ze een hoop tijd, fouten en frustraties.”

DigiBTW

De keuze voor DigiBTW als partner was volgens Cremers snel gemaakt. “Hun pakket richt zich specifiek op zzp’ers en krijgt bovendien lovende reviews van hun gebruikers.”

DigiBTW-oprichters Shahriar Sohi en Bart ten Hove leggen uit dat de meest boekhoudprogramma’s te uitgebreid en te duur voor de meeste zzp’ers zouden zijn. “Daarom hebben wij DigiBTW ontwikkeld met alles wat een zzp’er nodig heeft.”

“Zonder complexiteit, maar met nuttige features, zoals facturen met iDEAL-link, offertes online accorderen en je aangiftes direct versturen naar de Belastingdienst. We zijn trots dat via Knab nu nog veel meer zzp’ers kunnen profiteren van ons product.”