Saxo maakt periodiek beleggen mogelijk met ‘AutoInvest’

29 november 2022 Banken.nl 2 min. leestijd

Saxo Bank heeft een nieuwe functionaliteit gelanceerd voor periodiek beleggen. Met het zogenoemde ‘AutoInvest’ kunnen Saxo-beleggers automatisch een vast bedrag per maand investeren in zelfgekozen beleggingsfondsen en ETF’s. Saxo stelt met de nieuwe functie een volgende stap te zetten in de ontwikkeling van het platform “met het doel om beleggen toegankelijk te maken voor iedereen”.

Volgens Saskia Klep, CEO Saxo Bank Nederland, maakt AutoInvest beleggen toegankelijker voor mensen die vermogen willen opbouwen, maar die niet dagelijks met beleggen bezig willen zijn. “Met deze toevoeging aan ons platform spelen we in op een breed gedragen behoefte om vermogen op te bouwen op een eenvoudige en verantwoorde manier.”

Uit onderzoek van Saxo onder 1.500 Nederlanders blijkt namelijk dat bijna de helft van de respondenten eerder zou zijn begonnen met beleggen als zij beter op weg waren geholpen. Nog eens 30% wil beleggen als ze dat verantwoord kunnen doen.

Saxo maakt periodiek beleggen mogelijk met ‘AutoInvest’

Veilig en verantwoord

Beleggers kunnen er met AutoInvest dus voor kiezen om maandelijks een bedrag te storten dat automatisch wordt belegd. Saxo legt uit dat het hierin een breed aanbod aanbiedt van fondsen en ETF’s waaruit een keuze gemaakt kan worden, eventueel met behulp van overzichtelijke voorgeselecteerde thema’s als ‘duurzaam’ of ‘small caps’.

De maandelijkse inleg wordt aan de hand van een door de gebruiker bepaalde verdeling automatisch door AutoInvest geïnvesteerd in de geselecteerde fondsen. Doordat men de beleggingen spreidt in de tijd wordt het effect van beursschommelingen volgens Saxo gedempt. “Uiteraard is het belangrijk dat er wordt belegd met geld dat men kan missen en dat er risico’s blijven bestaan”, vervolgt Klep haar uitleg.  “De inleg kan minder waard worden, het blijft tenslotte beleggen.”

Geen transactiekosten

Saxo stelt voor het maandelijks inleggen met AutoInvest geen transactiekosten te rekenen. Wel betalen gebruikers een vast bedrag per maand plus een percentage over het totale belegde vermogen. “Beleggers kunnen kiezen voor drie prijsplannen met een verschillende maximumprijs en kunnen maandelijks kosteloos van pakket wisselen”, aldus de uitleg van Saxo.