ABN AMRO genomineerd voor Developer Portal Awards 2022

28 oktober 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

ABN AMRO is genomineerd voor de Developer Portal Awards 2022. De awards vormen een heus feestje voor API-experts en -liefhebbers. Men kan daar niet alleen op de beste Developer Portals stemmen, het event dient bovenal om inspiratie op te doen en van collega’s uit de sector te leren.

De ABN AMRO Developer Portal is een “one-stop-shop” waar de bank een "veilig, sociaal en baanbrekend digitaal ecosysteem" wil bouwen. Het portaal stelt klanten in staat om hun financiën te beheren aan de hand van een comfortabele gebruikerservaring. De digitale omgeving moet er voor zorgen dat klanten de beslissingen kunnen nemen die ook daadwerkelijk goed voor hen zijn.

Door Application Programming Interfaces (API)-systemen in te zetten in het Developers Portal – deze systemen kunnen ‘realtime met elkaar communiceren’ – kunnen klanten de mogelijkheden die de bank hen biedt volledig benutten om de klantervaring te verbeteren.

ABN AMRO genomineerd voor Developer Portal Awards 2022

Het Developers Portal van ABN AMRO is genomineerd voor drie categorieën: ‘Best new DX Innovation’, ‘Best DevPortal beyond REST platforms’ en ‘Best API Reference Documentation’. Hoewel een jury de winnaar kiest, speelt de API-community ook een rol in het proces. Men kan hier namelijk stemmen op zijn of haar favoriete Developer Portal.