Winnaar eerste Dutch FinTech Hackathon award bekend

10 juli 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Paygel heeft de eerste Dutch Fintech Hackathon award gewonnen. Dit team ontwikkelde binnen 48 uur een dienst om makkelijker, sneller en veiliger een online betaling te doen. De publieksprijs ging naar team 'Fritz'. Zij bouwden een app waarmee ouders betalingen van hun kinderen kunnen goedkeuren.

Eerste Dutch FinTech Hackathon

Rabobank organiseerde samen met UtrechtInc, Ordina, Economic Board of Utrecht, TNO de eerste Dutch Fintech Hackathon in het kantoor van UtrechtInc in Utrecht. Een greep uit de pitches die aan de jury werden gepresenteerd: rekening delen, fraudedetectie, realtime risicoanalyse, iBeacon shopping app, crowdfunding en bankenplatform en verzekering van zeecontainers.

Winnaar

De uiteindelijke winnaar, Paygel, ontwikkelde een dienst om makkelijk, snel en veilig een online betaling kan doen. Het online winkelen kan gewoon op laptop of tablet. Het betalen gebeurt met Paygel op een telefoon. De klant kan een stuk makkelijker en sneller een betaling doen, omdat zijn gegevens al bekend zijn in de app.

Donatiebundel

Een speciale onderscheiding ging naar DonationBundle.org. Dit platform biedt een donatiebundel aan, waarin elke maand andere goede doelen gekozen kunnen worden. Met veel vrijheid om de bundel, dus de doelen, te veranderen. Dit platform werd gebouwd door de ontwikkelaars van MoneyMonk.

Geen 'one day fly'

Tijdens deze eerste Dutch Fintech Hackathon werden in 48 uur 63 deelnemers, verspreid over 15 teams, uitgedaagd om een technische oplossing voor ‘Next Generation Financing’ te ontwikkelen. "Voor ons is deze Hackathon geen 'one day fly'. Als Rabobank willen we onderdeel zijn en blijven in het ecosysteem van FinTech startups en ontwikkelaars", vertelt Maarten Korz, innovatiemanager bij Rabobank.

Hoog niveau

De vijfkoppige jury was erg onder de indruk van de kwaliteit van de pitches. Nektarios Liolios, managing director van Start up bootcamp FinTech: "Ik zie veel hackathons en pitches, maar jullie hebben geweldige zaken gebouwd." Ook Annemarie van de Berg, directievoorzitter van Rabobank Utrecht, was onder de indruk: "Wat een energie en snelheid. Mooi om de passie van deze teams te zien met het onderwerp FinTech." Naast Liolios en Van de Berg bestond de jury ook uit Richard Straver, serial entrepreneur in FinTech, Tony Bosman, Trendwatcher, en Allard Luchsinger, director of Velocity Capital.