Van Lanschot Participaties neemt belang in TechAccess

10 juli 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Van Lanschot Participaties, 100% dochter van Van Lanschot Bankiers, heeft een minderheidsbelang genomen in IT-distributeur TechAccess. Samen hopen ze zo een basis te leggen voor de toekomst van de IT dienstverlener.

TechAccess
TechAccess, gevestigd in Son en Breugel, richt zich met name op de wederverkopers van IT diensten, en niet aan de particulier. Het biedt zowel software als hardware pakketten aan op het gebied van Networking, Wireless, Security en Storage/Servers. Sinds de oprichting in 2007 groeit het bedrijf hard; in 2013 behaalde het een omzet van meer dan €40 miljoen.

Techaccess - Van Lanschot

Sneller groeien
De investering zal ervoor zorgen dat TechAccess nog meer en sneller kan groeien en biedt de klanten, leveranciers en personeel van het IT bedrijf een basis van continuïteit. Berry van Waayenburg, directeur van TechAccess reageert verheugd: “We bevestigen hiermee ook dat TechAccess een blijver is.” Samen zijn ze ‘a winning team’, zoals het bedrijf ook al aangeeft in de marketinguitingen. De Managing Director van Kempen Investments*,  Joost Bakhuizen, ziet ook toekomst in de deal en kan niet wachten de volgende groeifase in te gaan: “TechAccess heeft sinds haar groei een indrukwekkende groei gerealiseerd en een sterke, onderscheidende marktpositie opgebouwd. Wij hebben veel vertrouwen in het aanblijvende managementteam.”

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) moet nog wel toestemming geven voor de overname.

* Kempen Investments, onderdeel van Kempen & Co, dochter van Van Lanschot Bankiers, beheert Van Lanschot Participaties. De investeringsmaatschappij neemt wel vaker een minderheidsbelang over. Zo kan de ondernemer rustig de tijd nemen om de vooraf afgesproken groei te kunnen realiseren.