ING promoveert Jacomijn Vels tot Global Head of Sustainable Finance

08 september 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Jacomijn Vels is de nieuwe topbestuurder van ING’s wereldwijde Sustainable Finance-afdeling. Vels is een echte ING-veteraan, die haar carrière bij de bank bijna dertig jaar geleden in 1994 begon.

ING legt uit dat Vels in die drie decennia een “diepgaande kennis heeft opgebouwd” op het gebied van kredietverlening en risicomanagement, onder meer in diverse rollen in de afgelopen tien jaar, als lid van het Global Credit Restructuring managementteam. In een verder verleden stond ze onder andere aan het hoofd van het Leveraged Finance-team in Nederland en was ze regionaal hoofd van de Leveraged Finance-teams in Azië-Pacific in Singapore.

De kersverse Global Head of Sustainable Finance noemt het belangrijker dan ooit om als bank de rol te vervullen om de transitie te realiseren die nodig is voor een duurzame toekomst. “Een belangrijk aandeel vormt het zo inrichten van de financiering van onze klanten dat deze bijdraagt aan het behalen van wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen.”

Jacomijn Vels, Global Head of Sustainable Finance, ING

“Ik kijk ernaar uit om voort te bouwen op ING’s voortrekkersrol op het gebied van duurzaamheid en ik ben blij dat deze rol mij de mogelijkheid biedt om mijn persoonlijke inzet voor een duurzamere samenleving te combineren met mijn professionele carrière.”