Van Lanschot Kempen versterkt leadership-team met Freek Verwoert en Maud van Gaal

13 juni 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Het leadership-team van Van Lanschot Kempen heeft er twee nieuwe leden bij. Freek Verwoert start per 1 juli 2022 als Managing Director van de afdeling Strategy & Business Development en Maud van Gaal start anderhalve maand later als Executive Director van de afdeling Communication & Corporate Reputation.

Verwoert komt over van Boston Consulting Group, waar hij partner was. In een verder verleden werkte hij onder andere als Analist Integreted Risk Management bij ABN AMRO. Verwoert is de opvolger van zowel Wendy WinkelHuijzen en Guido van Aubel, die beiden een andere rol binnen de private bank zullen gaan vervullen.

Maarten Edixhoven reageert verheugd op de komst van Verwoert. De voorzitter van de Raad van Bestuur van Van Lanschot Kempen legt uit dat de uitgebreide ervaring van Verwoert in de financiële dienstverlening – onder andere op het gebied van strategie, business development en risicomanagement – en zijn prettige leiderschapsstijl hem een goede aanvulling maken voor de organisatie van de bank.

Freek Verwoert en Maud van Gaal - Van Lanschot Kempen

Maud van Gaal volgt Robin Boon op als Executive Director van de communicatie- en reputatieafdeling. Van Gaal is momenteel director Communications bij Albert Heijn. Daarvoor vervulde zij functies in zowel externe- als interne communicatie bij Ahold Delhaize en werkte zij als journalist bij Bloomberg.

“Ik ben blij aan te kunnen kondigen dat Maud onderdeel wordt van ons leadership-team”, legt Edixhoven uit. “Met haar ervaring, energie en gedrevenheid zal zij onze reputatie als toonaangevende onafhankelijke wealth manager versterken.”