Banking Circle presenteert jaarcijfers: betalingsvolume gegroeid naar €267 miljard

18 mei 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Afgelopen jaar was een jaar vol mijlpalen voor Banking Circle; de gelicenceerde betalingsbank heeft zijn jaarcijfers bekendgemaakt en daaruit blijkt dat het zijn bedrijfsprestaties fors heeft verbeterd. Zo maken inmiddels meer dan tweehonderd financiële instellingen gebruik van de betaalmogelijkheden die de fintech biedt. Ook wist Banking Circle zijn totale betalingsvolume in 2021 te verhogen naar €267 miljard over honderd miljoen overschrijvingen.

Banking Circle zelf stelt dat zijn bankvergunning van cruciaal belang is voor financiële instellingen, omdat het daarmee betalingsbedrijven en financiële instellingen aan “snelle en kostenefficiënte” grensoverschrijdende transacties kan helpen. Tevens legt de fintech uit dat het heeft geprofiteerd van zijn overstap naar de cloud die het bedrijf afgelopen jaar voltooide.

Hierdoor stelt de organisatie tegemoet te kunnen komen aan de behoeften van zijn klanten zonder de vertraging die inherent zijn aan het gebruik van legacy technologie. Al met al vereffent Banking Circle zo’n 6% van de Europese e-commercestroom in de B2C-markt en stelt men op koers te liggen om zijn activiteiten in Azië en de Verenigde Staten dit jaar uit te breiden.

Een jaar vol investeringen

Volgens Laust Bertelsen was 2021 een cruciaal jaar. De CEO van Banking Circle legt uit dat zijn bedrijf zijn pool van engineers en developers flink heeft uitgebreid om de ambitie van het bedrijf – het terugdringen van de tijd en kosten die gepaard gaan met internationale betalingen – te kunnen blijven waarmaken.

“We hebben daarnaast onze investeringen in artificial intelligence op peil gehouden. Dit doen we om de effectiviteit van onze processen voor het bestrijden van witwaspraktijken te verbeteren, welke we toepassen op transacties die we namens onze cliënten uitvoeren”, aldus Bertelsen.

Het middelpunt

“Door de coronacrisis is het tempo van digitalisering van financiële diensten in een stroomversnelling geraakt”, vult Anders la Cour (CEO van de Banking Circle Group) zijn collega aan. “Met het oog hierop hebben we een systeem van gelieerde bedrijven ontwikkeld waarvan Banking Circle het middelpunt vormt.”

“Of het nu gaat om wereldwijde grensoverschrijdende betalingen, rekeningen, liquiditeitsbeheer, revenue-based financing, zakelijke betalingen, kaartverstrekking, B2B Buy Now Pay Later of account-to-account-betalingen, ons ecosysteem biedt toegang tot moderne financiële oplossingen voor enkele van ’s wereld grootste en meest succesvolle bedrijven die het tempo van digitalisering ten aanzien van hun klantgerichte processen en toevoerketen willen opvoeren.”