Banking Circle implementeert nieuwe standaard voor financieel berichtenverkeer

12 mei 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Banking Circle is klaar voor de toekomst als het gaat om financiële communicatie. De gelicenseerde betalingsbank heeft een nieuwe internationale standaard voor het uitwisselen van financiële gegevens geïmplementeerd. De nieuwe standaard – ISO20022 – zorgt voor één gemeenschappelijke vorm van berichtgeving voor alle financiële communicatie. Hierdoor kunnen partijen en systemen binnen financiële markten op een consistente wijze informatie uitwisselen en een gezamenlijk overeengekomen terminologie hanteren.

“Financiële instellingen moeten enorme hoeveelheden informatie met klanten en andere instellingen uitwisselen om zaken te kunnen doen”, legt Banking Circle-CEO Laust Bertelsen uit. “Maar dat werkt alleen als de verzender en ontvanger van een bericht een gemeenschappelijk begrip hebben van hoe zij die informatie moeten interpreteren.”

Volgens Bertelsen biedt de universele taal voor financieel berichtenverkeer van de nieuwe standaard daarin uitkomst, omdat organisaties niet langer met verschillende marktsystemen hoeven te werken die stuk voor stuk een eigen taal spreken. De CEO van Banking Circle legt uit dat veel real-time clearing-systemen al op de nieuwe standaard zijn overgestapt en dat er binnenkort “nog veel meer” zullen volgen.

Magnus Technology Consultants wint Mendix Agile Award

“We zijn trots om bij de eerste instellingen te horen die de nieuwe standaard toepassen”, vervolgt Bertelsen zijn uitleg. “Dit sluit perfect aan op onze missie om grensoverschrijdende betalingen te vereenvoudigen en obstakels voor de internationale handel uit de weg te ruimen. We maken een einde aan onnodige vertraging en problemen rond de vereffening van betalingen. Omdat we deze standaard voor financieel berichtenverkeer ruim voor de voltooiingsdeadline hebben toegepast, kunnen onze klanten daar direct van profiteren."