Rabo Capital neemt belang in Kipp & Zonen

02 juli 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Rabo Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in meetapparatuurbedrijf Kipp & Zonen. De deal werd begeleid door CORP., Accuracy en JSA Tax.

Rabo Capital is het mid-market-buy-out bedrijf van Rabo Private Equity (de investeringstak van de Rabobank Groep) en investeert in middelgrote Nederlandse ondernemingen. Inmiddels heeft het bedrijf de afgelopen jaren in meer dan 30 bedrijven geïnvesteerd. Kipp & Zonen is gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en aanbieden van solar- en atmosferische meetinstrumenten. De organisatie is vertegenwoordigd in 160 landen en diens producten worden momenteel in meer dan 175 landen gebruikt voor verschillende doeleinden. Kipp & Zonen levert zijn producten onder meer aan onderzoeksinstellingen en installateurs van zonne-energiesystemen.

Rabo - Kipp en Zonen

Internationale uitbreiding
Met de investering van Rabo Capital kan Kipp & Zonen zich richten op internationale uitbreiding. Kipp is van plan om in de toekomst zijn merk te versterken en hierdoor een toonaangevende speler te vormen binnen de markt. Rabobank kijkt ernaar uit om samen te werken met de organisatie. Perry Bos, Executive Director bij Rabo Capital, zegt hierover: "Het bedrijf heeft een innovatieve rol en een lange, succesvolle historie. Wij kijken er naar uit om samen met het management verder te werken aan de groei van het bedrijf en haar leidende marktpositie verder uit te breiden".

Dealmakers
Rabo Capital werd bij de transactie geadviseerd door advocatenkantoor CORP., Accuracy leverde corporate finance advies en JSA Tax verzorgde fiscaal advies. Kipp & Zonen werd door advocatenbureau Eversheds begeleid, het Canadese Stevenson Hood Thornton Beaubier en M&A organisatie Woodbridge International.